Breathing air


In veel industriële omgevingen, zoals chemische fabrieken en havens, is ademlucht een middel van vitaal belang voor brandweer,  interventiediensten en beroepsduikers. Het is van groot belang om de juiste snelkoppeling te gebruiken voor ademluchttoevoer, om de persoonlijke veiligheid en de efficiëntie te waarborgen. In dit artikel bespreken we de voordelen van ademluchtsnelkoppelingen van onze merken CEJN en RTC.

500_cejn_ademluchtkoppeling_341.jpg

Laag drukverlies en hoge efficiëntie: ademluchtsnelkoppelingen van CEJN en RTC zijn ontworpen met lage drukverlies en hoge efficiëntie in gedachten. Dit betekent dat er weinig luchtverlies is en daardoor voldoende aanvoer voor de gebruiker.

Veiligheid en betrouwbaarheid: de ademluchtsnelkoppelingen van CEJN en RTC zijn speciaal ontworpen voor ademluchtgebruik. Ze zijn zeer veilig en betrouwbaar en garanderen een snelle en veilige verbinding en ontkoppeling. Vanzelfsprekend zijn ze vrij van giftige stoffen en materialen die de kwaliteit van de ademlucht kunnen aantasten. Dit is ook de reden dat perslucht snelkoppelingen nooit mogen worden gebruikt voor ademluchttoevoer!

Perslucht koppelingen zijn ontworpen voor industriële toepassingen en zijn niet geschikt voor ademluchtgebruik: ze bevatten onderdelen die niet veilig zijn voor inademing en kunnen het risico op verontreiniging van de ademlucht verhogen. Bovendien zijn persluchtkoppelingen niet getest of goedgekeurd voor gebruik in gevaarlijke omgevingen, waardoor de betrouwbaarheid en veiligheid niet gegarandeerd zijn.

Bovenstaande geldt natuurlijk ook voor ademluchtslangen, vanzelfsprekend levert Acess ook veilige ademlucht slangen en slangasemblages.

Wilt u meer weten over veilig gebruik van ademlucht? Wij informeren u natuurlijk graag verder, persoonlijk of via telefoon / e-mail of chat.

 

Meer informatie?

Bel +31 (0)165 - 56 45 40

telefoon icon

of laat u terugbellen

Stel uw vraag

email icon

Nieuwsbrief

email icon

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!

Je ontvangt onze nieuwsbrief 1 - 2 keer per maand.

Acess Benelux gebruikt cookies. Meer informatie >